Engelsk Version

Fransk Version

Ukrainsk Version

Home

Tilbage til Hovedsiden
 

Blåbærrene

Når man lytter til melodien  Blueberry Hill, ledes tanken let hen på de fantastisk skønne vestjyske indlandsklitter i Danmark dækket med lyng og blåbær. Det var derfor ret  nærliggende for et lokalt nydannet band i 1972 at kalde sig Blåbærrene og gøre  Blueberry Hill til deres kendingsmelodi. Orkesterets mål var at spille  traditionel jazz så tæt på den folkelige musik,  der blev spillet i New Orleans i gamle dage, og som fik såvel gamle som unge til at svinge med. Det lykkedes og  der blev skabt  en såkaldt ”blåbærsound”. En lyd der ikke kan forklares men skal opleves.

Orkesteret er kendt for sit minimum af arrangement og frie improvisation uden tab af melodi. 

Orkesterets består af individualister i en moden alder og med et meget respektfuld indbyrdes forhold, hvilket kommer til udtryk i deres fine samspil.

Typisk for en Blåbærkoncert er den publikumsfeedback, som er kendetegnende for topbands.

Blåbærrene har gennem årene stået på utallige scener både indenlands og udenlands. De har spillet ved  festivaler, frokostjazzer bryllupper, familiefester, kongresser, jubilæer, gymnasie- og universitetsfester. Orkesteret har været på Frankrigstourne, spillet i England og Ukraine. Det er et formidabelt orkester at danse til. Bare man lytter til  deres CD´er, mærker man lysten til at bevæge sig i takt til musikken.

Alle orkestermedlemmer er fritidsmusikere men professionelle i deres musikudøvelse. De elsker traditionel jazz og flere har modtaget musikerpriser. Trompetisten har modtaget Ringkøbing Amts Musikerpris og klarinettisten har modtaget prisen som årets musiker ved Holstebros internationale  Jazzfestival.

Bandleader er  basunisten   læge Jesper Egerup. Sang og  trompet  udføres af  redaktionschef Flemming Nordenhof. Klarinetten spilles af tandlæge Jens Ole Steen og bassen af skoleinspektør emeritus Bent Johansen . Flymaler Paul Nielsen spiller banjo og trommen håndteres af projektkoordinator Ove Munch Thomsen

Blåbærrenes hjemmeside:  www.blueberries.dk

Yderligere information om Blåbærrene